Tjek økonomien før du køber hund

Når du står for at skulle udvide husholdningen med et lille nyt firbenet medlem, er der mange ting du bør gøre dig klart inden du opsøger nærmeste kennel, opdræt eller internat. Det er ingen gratis omgang at holde hund, og derfor bør du sikre dig at du har økonomien dertil.

Hvad koster en hund?

Prisen på hunde varierer utroligt meget alt efter hvor du vælger at købe din hund. Du kan finde hunde som koster i titusindvis af kroner hos opdrættere som kan fremvise de helt rigtige stamtavler på hvalpen.

Dette er i reglen kun aktuelt for folk som selv ønsker at kaste sig ud i hundeopdræt, eller som går meget op i at kunne fremvise hunden ved hundeudstillinger eller konkurrencer. Du kan vælge at adoptere en hund fra et hundeinternat, hvor hunden typisk vil være noget billigere i anskaffelse end hos en opdrætter. Og endelig kan du vælge at opsøge et af de mange registrerede hundeopdræt rundt omkring i landet, hvor du kan finde hvalpe i alle racer og størrelser.

Uanset hvilken hunderace du vælger, er det vigtigt at du tjekker opdrætteren forud for købet. Hvis ikke opdrætteren er registreret hos eksempelvis Dansk Racehunde Union eller Dansk Kennel Klub risikerer du at komme til at købe en hvalp fra en af de såkaldte hvalpefabrikker. Disse uautoriserede opdræt er kendt for misrøgt og i visse tilfælde mishandling af deres dyr, og hvalpen kan være behæftet med sygdomme. Derfor bør du, såfremt du har fundet en opdrætter i nærheden, hurtigst muligt finde ud af hvorledes opdrætteren agerer med hensyn til dyrevelfærd og overholdelse af de etiske retningslinjer for avl.

Selv om din hund ikke koster en formue i anskaffelse vil den repræsentere en omkostning på mellem 150 – 200.000 igennem hele sin levetid. Derfor bør du grundigt overveje om din økonomi kan bære. Læs mere om det at købe hund på vores-dyr.dk