Med undersøgende matematik kan du bedre løse problemer

19 november 2021 Anders Lundtang Hansen
Med undersøgende matematik kan du bedre løse problemer

advertorial

Undersøgende matematik kan bruges på flere forskellige måder, hvoraf en af metoderne er, at man kan forsøge at se på et problem på en matematisk form, som man ellers ikke ville have gjort det.

Man kan nogle gange overraskes over, hvordan matematik og fysisk kan være med til at beskrive praktiske og teoretiske aspekter ved vores verden, så man begynder at undre sig over, om matematikken kom før mennesket, eller vi opfandt den?

Man kan sige, at den allerede har verden, den verden vi beskriver matematisk, og det er så dét sprog, som vi bruger til at beskrive sammensætningen af verden, når almindelige ord kommer til kort.

Det er ikke anderledes, end at man lærer finsk for virkelig at kunne forstå finner, da en del går tabt i en oversættelse til et fællessprog.

Men så kan man også bruge matematikken på et undersøgende niveau til at beskue det ved matematik, som man ellers ikke er så god til.

image

Undersøgende matematik kan løse flere af dine problemer

Vi kan sammenligne det med, at når du havde lært noget matematik i skolen, så skulle du have hjælp af dine forældre, men du opdagede, at de havde lært tingene på en anden måde end dig, og de ikke kender eller forstår den måde, som du er blevet undervist i det.

Resultatet giver stadig det samme, så er den ene metode bedre end den anden?

Det kommer jo helt an på øjnene, der ser, for hvis du bedre kan bruge den ene metode fremfor den anden, så er det jo op til dig at bruge den – medmindre du får andet at vide i en opgave.

Men i det daglige kan du så prøve at bruge undersøgende matematik på at se, om du kan se et problem fra en anden vinkel end den, som du ellers er vant til at gøre det rent matematisk.

Flere Nyheder