Gør det selv-el

08 marts 2022 Steffen Hansen
el-installationer

advertorial

Hvis du skal lave en el installation så kræver det blot en skævbidder, en skruetrækker og de nødvendige materialer, og så er man sådan set klar til en gør det selv el installation. Men før man starter med at arbejde med diverse ledninger, kontakter og andre el relateret installationer, så er det vigtigt at finde ud af, om det er el arbejde som du selv må udføre.

Du kan muligvis finde svaret herunder, så læs med hvis du ønsker at vide mere.

el-installationer

Hvad må du og hvad må du ikke?

Før i tiden måtte man stort set ikke foretage noget gør det selv arbejde, når det gælder el. Man måtte altså ikke sætte en afbryder på en ledning, skifte ledninger og andre former for små reparationer. I dag er det dog mere lovlig at foretage forskellige former for elektriske installationer med egen hånd, men hvad må man så egentligt?

En god tommelfingerregel er at du kan komme til det du skal arbejde med uhindret, og det skal være muligt at slukke for strømmen på arbejdsstedet. I disse tilfælde så må du godt foretager el reparationer og udskiftninger, så længe at man arbejder på el installationer på 250 volt. Du må dog ikke begynde at varetage ændringer på faste el installationer, hvor man gør det selv. Så du har for eksempel ikke lov til at installere en ny stikontakt eller et nyt lampested. Man må heller ikke gå ind og lave ændringer på de ledninger der er skjult bag væggen eller på loftet.

Find en udbyder til dine el installationer

Hvis du har et problem som du ikke har lov til at gøre selv, så bør du kontakte nogen professionelle, det kan du for eksempel gøre ved at søge på internettet. Du kan for eksempel søge på “El-installationer i Kerteminde” og så vil der dukke en masse muligheder op for dette område.

Flere Nyheder