Få råd og vejledning af en skadedyrsbekæmper

13 september 2021 Lotte Hindsberg
Få råd og vejledning af en skadedyrsbekæmper

Der findes et utal af skadedyr i Danmark, nogle mere uskadelige end andre, men fælles for dem alle er, at i de forkerte mængder kan de være meget generende og svære at slippe af med. I flere tilfælde kan det være nok at få råd og vejledning af en skadedyrsbekæmper, i andre tilfælde kan det være nødvendigt at han kommer forbi og aktivt bekæmper skadedyrene.

Det kunne f.eks. være hvis du har skægkræ, hvepse eller sengelus. Det kunne f.eks. være skadedyrsbekæmpelse i Guldborgsund du kontaktede. Det eneste skadedyr hvor du har pligt til at reagere er rotter. Her skal du kontakte kommunen og de vil sende en rottebekæmper ud. Rotter er skadelige for vores almene sundhed, da de kan overfører sygdomme fra andre dyr til mennesker og samtidig formerer de sig med lynets hast. To rotter kan nemt blive til flere hundrede over ganske kort tid.

Forebyg besøg af skadedyr

Helt at undgå at få besøg af skadedyr er umuligt, men der er en del du kan gøre for at mindske deres interesser i lige netop din bolig. 

Til en start så ryd op, så der ikke ligger gamle skrammel på din grund, som er velegnet som rede. Fugtige og mørke områder anses som den mest fantastiske bolig. 

Det er også en god ide at fjerne nedfaldsfrugter om vinteren, så de ikke har adgang til føde hele vinteren igennem og har du en kompostbunke, så undlad at smide mad i og smid kun haveaffald i. 

Til sidst er det en god ide at gå din bolig igennem revner og huller. Både oppe som nede. En rotte kan f.eks. klatre op af selv den stejleste væg og finde ind igennem selv den mindste revne. Det samme gælder hvepse. Inden du ordner revnerne så sikrer dig at der ikke er hvepse, for ellers risikere du at de borer sig videre ind i muren.

Flere nyheder