Få psykoterapi med jungiansk analyse i København

31 marts 2021 Astrid Pedersen
Få psykoterapi med jungiansk analyse i København

Er du træt af overfladisk coaching og terapi som ikke rigtig synes at flytte noget som helst – og vil du gerne et spadestik dybere? Så skulle du prøve jungiansk analyse.

Hvad er jungiansk analyse?

Jungiansk analyse er en videre udvikling af den velkendte freudianske psykoanalyse. Jungiansk analyse blev udviklet af den schweiziske psykiater Carl Jung tidligt i 1900-tallet. Jung var Sigmund Freuds elev, og var som udgangspunkt fan af mesterens arbejde, men mente at der manglede noget fundamentalt i tilgangen til den menneskelige psyke.

Jungs udgangspunkt er mere systemisk og baserer sig på en idé om det kollektivt ubevidste samtidig med at den jungianske tilgang har vægten lagt på dyb psykologisk vækst snarere end på blot analyse og symptom lindring.

Der ud over har Jung ud af respekt for spiritualitet og den bevidste kreative proces indarbejdet disse elementer i sin metodik, og lægger op til at systemet skal udvikles og forbedres gennem tiden og de skiftende paradigmer. Derfor er jungiansk analyse stedse genstand for fornyelse og forandring, med visse faste ankerpunkter som konstanter.

Nutidens jungianske analyse praksis er således beriget med en bred vifte af perspektiver samt forsnings baseret evidens. Hver enkelt jungiansk analytiker dyrker sin egen særlige behandlings stil og tilpasser den ydermere til de enkelte klienters behov. Det, der gør jungiansk analyse til noget helt særligt i forhold til andre terapi former er den dybe analyse som involverer den menneskelige psykes tilbøjelighed til vækst med henblik på at fremme heling og velvære.

Samtidig med at jungiansk analyse tager højde for barndommens og fortidens indvirkning på vore nuværende tanke og handle mønstre skuer den også fremad og stiller vægtige og essentielle spørgsmål angående den fremadrettede psykologiske udvikling.

Hos den dygtige psykoterapeut og analytiker Elisabeth Kampmann kan du få jungiansk analyse i København. Book tid til en indledende session online på analytiskpsykologi.dk

Flere Nyheder