Få flotte trægulve

11 april 2022 Niels Geckler
gulvafslibning i Jylland

advertorial

Har du trægulve i boligen, kan du få dem flotte igen med en gulvslibning.

Måske har du gået og set på dit gamle trægulv, der efterhånden er godt slidt, skrammet og ser beskidt ud – uden at du rigtig kan få det til at se pænt ud selv lige efter en gulvvask. Måske er der tale om et lakeret trægulv, hvor lakken er slidt af på de steder på gulvet, hvor du bevæger dig mest omkring. Det har måske fået dig til at tænke på at få lagt et nyt gulv, men det er ikke sikkert, at det er nødvendigt med et helt nyt gulv.

En afslibning kan gøre underværker på et ordentligt trægulv, selv om det ser grimt ud i overfladen. Et gammelt lakeret gulv fyldt med ridser og pletter kan få helt nyt liv ved at blive slebet af. Er der en masse gammelt lim fra et gulvtæppe eller puds og malingklatter så kan det dog være nødvendigt at får foretaget en mere gennemgribende behandling i form af en afhøvling inden gulvet slibes.

gulvafslibning i Jylland

Gulvafslibningen foregår i flere trin

Inden man kan gå i gang med at slibe gulvet skal det naturligvis ryddes fuldstændigt – væk med møbler og tæpper og hvad der ellers måtte være, så man kan komme til med udstyret. his ikke det er nødvendigt med afhøvling vil første skridt være en afslibning med groft papir. Når den grove afslibning har give gulvet en jævn overflade skal det have en finere slibning som finish. Derefter skal gulvet efterbehandles.

mange vælger at give gulvet en ludbehandling for at hæmme de processer, der får gulvets planker til at blive gullige med tiden. Efter ludbehandlingen skal der dog gøres noget mere – en ludbehandling er ikke den endelige behandling. Man kan for eksempel lakere gulvet for at få et overflade, der er nem at holde.

Flere nyheder