Få dit badekar til at stå som nyt med emalje reparation

Er dit gamle badekar grimet, skrammet og på alle måder uappetitligt at se på? Så bør du overveje at få det sat i stand med en ny emalje.

Hvorfor lade badekarret renovere?

Måske mener du ikke det er umagen værd at sætte det gamle badekar i stand med en ny emalje. Det kan være at du overvejer at skifte badekarret ud med et nyt et af slagsen – eller helt at sløjfe badekarret til fordel for en moderne bruseniche. I den forbindelse er der dog et par overvejelser du bør gøre dig.

Du skal for det første huske at dit badekar faktisk kan gå hen go blive et stort aktiv for din bolig i forbindelse med et fremtidigt salg. Mange – især yngre – bolig købere har badekar i toppen af ønskelisten når de opsøger en ejendomsmægler. Så selv om du måske ikke selv er typen som nyder at nedsænke sit legeme i et lunt og duftende karbad er der altså folk derude som sætter pris på den slags. Og da der efterhånden er langt mellem huse og lejligheder med badekar i eget badeværelse kan der være gevinst forbundet med at kunne fremvise et sådant.

For det andet skal du tænke på at det hverken er nemt eller billigt at skille sig af med et badekar, hverken i forbindelse med en udskiftning eller hvis du ønsker at skrotte badekarret helt og opføre en bruseniche. I begge tilfælde skal soklen omkring badekarret brydes ned og karret bortskaffes. Skal du ud og købe et helt nyt kar, er dette heller ikke helt billigt. Karret skal tilsluttes til afløbet og soklen mures op på ny. Skal der opføres bruseniche skal afløbet sandsynligvis flyttes – og så kigger du på en relativt stor VVS regning.

I stedet kan du få en dygtig håndværker til at forsyne dit gamle badekar med en ny emalje – læs mere på ny-emalje.dk